Uppsala Progressive Rock Festival 2010

 

» Bilder från festivalen. «

 


Tyvärr har gruppen Generous Men blivit tvungna att lämna in handduken i sista stund pga sjukdom.
Ersättare blir gruppen Nevärlläjf.

SARF Crimson presenterar stolt den 4:e upplagan av Uppsala Progressive Rock Festival i Parksnäckan lördagen den 14 augusti 16:00-22:00.

 • Tomas Bodin & J J Marsh (Uppsala)

  Tomas Bodin är väl mest känd som the Flower Kings keyboardguru och JJ Marsh för sitt långa samarbete med gamle Deep Purple-basisten Glenn Hughes. Båda har dock länge varit involverade i Uppsalas musikliv och på olika håll spelat med många konstellationer i många genrer. Efter att JJ medverkat på Tomas skiva Sonic Boulevard (2003) har de fortsatt samarbeta i varandras projekt. Sedan förra året ingår de båda i bandet Eggs & Dogs som bildades vid inspelningen av den andra skivan, You Are,  i den trilogi som I AM ingår i. Här uppträder de dock i det mycket utmanande duoformatet och kommer att bjuda på en intressant blandning av gammalt (både solomaterial och the Flower Kings), nyskrivet och inte minst improvisationer i Spacerockens anda.

  Medlemmar i bandet är:
  Tomas Bodin - Klaviatur, Moog bas
  JJ Marsh - Gitarr
  Dessutom utlovas en hemlig gäst

 • Moon Safari (Skellefteå)

  Moon Safari bildades 2003 i Skellefteå och släppte debutskivan 2005. Tomas Bodin medproducerade skivan och A Doorway To Summer slog ner som ett bombnedslag i progvärlden, tack vare det unika soundet med femstämmiga harmonier. Recensenter världen runt förundrades över hur ett band där ingen var över 25 kunde få till ett så moget sound. Uppföljaren Blomljud släpptes 2008 och hypen växte. Bandet har sedan dess bland annat spelat på festivaler i Belgien, Holland och USA, och bevisat att de hanterar stämsången minst lika bra live. Det här är bandets första spelning någonsin i Uppsala.

  Medlemmar i bandet är:
  Simon Åkesson - Sång, Klaviatur
  Petter Sandström - Sång, Akustisk gitarr, Munspel 
  Pontus Åkesson - Sång, Gitarr
  Johan Westerlund - Sång, Bas
  Tobias Lundgren - Sång, Trummor, Slagverk

 • Generous Men (Uppsala)

  Generous men bildades i augusti 2009. Bandet blandar element från den progressiva musiken från både 70-,80-,90- och 2000-talen. Alla medlemmar är unga rutinerade musiker som går/gått olika musikutbildningar. Medlemmarna har i olika konstellationer bland annat medverkat i Idol, vunnit riksfinalen av Musik Direkt (trummisen, två gånger) och jobbat med såväl kända som okända artister inom både pop/rock och jazz. Som uppvärming till Uppsala Progressive Rock Festival spelar Generous Men även på årets Sweden Rock Festival. Sommaren 2010 finns förhoppningsvis en debutskiva ute!

  Medlemmar i bandet är:
  Robin Sangheim - Sång, Flöjt
  Robert Bärlin - Gitarr
  John Berglund - Bas
  Anton Dromberg - Klaviatur
  Anders Lindh - Trummor

 • Polyedrone (Uppsala)

  Polyedrone började traggla på vårkanten -09 och likt bergsbestigaren som bara har toppen i sikte känns det ibland som om man står kvar vid bergets fot. Då sneglar de över sina taniga musikeraxlar och häpnar över den vertikala sträcka man tillryggalagt och ser fram emot den svindlande utsikten ifrån platå Parksnäckan. Bandet har låtit sig inspireras av bland annat prog, jazz, klassiskt, pop, rock och höjdskräck.

  Medlemmar i bandet är:
  Jonas Sjögren - Klaviatur, Sång
  Gustav Nyberg - Trummor
  Daniel Birgegård - Gitarr
  Phillip Bastin - Bas
  Gäst:
  Mårten Jansson: Sång

Förutom mängder av live-framträdanden så kommer det givetvis att säljas skivor och annat smått och gott samt erbjudas enklare förtäring till låga priser.

Uppsala är fortfarande den progressiva rockens huvudstad.

Plats

Festivalen hålls i Parksnäckan som ligger i Stadsparken (Stadsträdgården) i centrala Uppsala. Parksnäckan har plats för en publik på 800 personer och det finns många sittplatser

Biljetter

Pris: 100 kr
Gratis inträde för barn under 12 år.

Biljetter kan köpas på Ticnet, UNT City på Dragarbrunnsgatan 24 eller på skivbutiken Örat som ligger mittemot Uppsala Stadsteater på Kungsgatan. Biljetter kan även köpas på plats vid entrén..

Spelordning

Lördag 14 augusti kl 16.00-22.00, insläpp från kl 15.30.
Generous Men ca 16.00
Polyedrone ca 17.30
Moon Safari ca 19.00
Tomas Bodin & J J Marsh ca 20.30

Efterfest

När Uppsala Progressive Rock Festival i Parksnäckan är slut fortsätter
kvällen på Hijazz! Alla är välkomna in i värmen på efterfest!

Lost in Rick's Wardrobe

Bandavgift 60:- Varmt välkomna!

Boende